دربارۀ فیلم
چند نقاش به مناسبت بزرگداشت حافظ در سال 1391 آثاری خلق می کنند و نمایشگاهی برپا می شود. خلق این آثار دستمایه قرار گرفته است تا با انتخاب فکر شده از غزلیات حافظ و دکلمۀ آنها روایتی بیان شود و دریچه ای بروی مخاطب گشوده گردد.
مشخصات فیلم
- نوع فیلم : مستند شاعرانه
- موضوع : نقاشی و ادبیات
- قطع فیلم : DVCAM
- مدت : 7 دقیقه
- سال تولید : 1391
عوامل تولید
- کارگردان : آرش رئیسیان
- موسیقی : انتخابی از آثار علی رادمان
- تهیه کننده : آرش رئیسیان
- با صدای : نصرت الله آشوری، داوود اسدالله وش، مانلی میرقاید، لعیا آذرانی، آرش رئیسیان
یادداشت کارگردان
من هم مثل خیلی های دیگر نسبت به غزلیات حافظ دل مشغولی دارم. و از موقعی که پا به عرصه فیلمسازی گذاشته ام درگوشه ای ذهنم به این فکر می کردم که چگونه می توانم در باره حافظ کاری تصویری بسازم؟ در میان تمام خوانش ها و برخورد هایی که از طرف افراد مختلف با حافظ و غزلیاتش دیده بودم، خوانش عباس کیارستمی برایم بسیار جالب توجه بودم. او برخوردی بسیار مدرن با این غزلیات کرده بود . به انتخاب خود از هر غزل مصراعی را انتخاب کرده بود که به نظرش جان کلام در آن نهفته بود. این گذشت تا چندی بعد خبردار شدم پنج تن از دوستان نقاشم در فکر برپایی نمایشگاهی به مناسبت روز حافظ هستند و با موضوع غزلیات حافظ می خواهند آثاری را خلق کنند. علاقه مند شدم از کارشان سر درآورم و پیشنهاد کردم من هم در کنارشان با تصویر نقاشی کنم. قرار شد من در نمایشگاه به جای تابلو یک ال سی دی داشته باشم . اسم کارم را گذاشتم “فیلم نقاشی” چون برخوردی نقاش گونه با فیلم سازی کردم . من نقاشی کردن و لحظات خلق آثار دوستان هنرمندم را دستمایه ی اولیه ی کارم قرار دادم. تصاویر کار من شد گزینه ای از مرحله خلق آثار نقاشی و دیتیل هایی از تابلوهای خلق شده.
برای متن فیلم رجوع کردم به خوانش کیارستمی از حافظ. و گزینشی مجدد کردم ازگزینش عباس کیارستمی. ولی گزینش من چیدمان نیز باید می داشت . این چیدمان را روایتی ساختم از روزگاری که در آن بسر می بریم و اعتقاد و حرف و پیام خودم را از زبان حافظ گفتم . برای کمک به حس و حال کار و ایجاد فضای مناسب با گوش کردن به آثار مختلف موسیقی، در نهایت از اثری ساخته علی رادمان بهره جستم .و نهایت کار چیزی شد که می بینید و می شنوید . در شروع “فیلم نقاشی” اسامی آدمهای بسیاری می آیند که هر کدام با هنر و دانش خود در باره حافظ کاری انجام داده اند. از تصحیح غزلیات و معماری مقبره گرفته تا اجرای موسیقی و نمایش و در نهایت نام ما شش نفر باقی می ماند که آخرین فعالیت را در آن زمان در راستای نام و یاد حافظ انجام داده بودیم . بی شک این یک کار تجربیست و شروعیست برای اینکه بهتر بفهمم چگونه می توانم دغدغه حافظ خوانی را در خود پاسخ دهم.